4 d’ag. 2015

L'exalumne David Santamaria Llavall - Actual Gestor Cultural




En David Santamaria Llavall es va formar musicalment a l’Escolania de Montserrat i posteriorment al conservatori de Música de Manresa. Des de sempre ha estat vinculat a diferents formacions orquestrals, on posteriorment va passar a implicar-se en la gestió d’alguna d’elles. El 2011, juntament amb altres músics, va fundar Camerata Bacasis, al Bages. 
Després d'estudiar el Màster en Gestió d'Institucions i Empreses Culturals de la UB porta la gestió de Camerata Bacasis i l’inici de Primèria Cultura. Un projecte de gestió i assessorament a grups i companyies que volen professionalitzar-se, i que també coordina Testimoni Escènic, xarxa d’espais escènics de la Catalunya Central.


· Per què vas escollir el Màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals de la UB?

Perquè portava uns quants anys gestionant diferents entitats musicals i volia adquirir eines, recursos i contactes.

· Quina assignatura del Màster t’ha estat més útil de cara al món professional?
- Estratègia i organitzacions
- Gestió i Producció

· Quina va ser la relació amb els teus companys i com valores el fet que gairebé el 40% sigui estranger? 

El fet que hi hagués un alt percentatge d’alumnes estrangers va ser molt enriquidor. D’entrada, en algunes assignatures, va costar trobar un enfocament concret, però aquesta diversitat va acabar aportant diferents punts de vista i maneres de treballar.

· Quin és el valor afegit d’aquest Màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals de la UB?
El contacte amb professors que estan treballant dia a dia amb empreses culturals, i la majoria no són només docents.

· Si l’haguessis de recomanar a algú, què li diries?
Que aprofiti l’oportunitat que ofereix aquest màster per establir contactes amb els alumnes i sobretot amb els professors. Uns contactes que l’ajudaran a desenvolupar el projecte que pugui tenir en ment. 

Alguns dels professors sempre estan predisposats a ajudar-te i orientar-te en qualsevol aspecte relacionat amb la gestió cultural, fins i tot un cop acabat el màster.

· Finalment, com valoraries la teva experiència del Màster?
Molt positiva. Encara que, un cop acabat, no se t’obren les portes d’aquest sector de manera fàcil, és un molt bon punt de partida per encaminar-te o iniciar el teu propi projecte.



Twitter:
@DavidSanta82