8 de febr. 2011

www.culturalbox.org : la videoteca sobre gestió i polítiques culturals

Cultural Box és una videoteca virtual especialitzada en gestió i polítiques culturals produïda pel Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona. Una eina en ple desenvolupament que posa al servei dels professionals de la cultura un ampli catàleg de videoclips lliurement disponibles a Internet.  Gràcies a un potent cercador i a un exhaustiu treball de selecció es fàcil localitzar tot tipus de reflexions, experiències i també alguna bona pràctica de publicitat institucional de suport a la cultura. Cada fitxa conté una síntesi del clip, informació tècnica del mateix (durada, idioma, productora), un enllaç al currículum disponible a ConnectCP dels professionals que hi participen, així com l'enllaç directe al portal original pel visionat complet del vídeo.

Aquesta plataforma, disponible en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès), conté una base de dades de videoclips actualitzada constantment. S’hi poden trobar clips editats en qualsevol de les llengües citades, però esperem disposar d'aquí a poc temps una bona oferta també del material produït en alemany, italià, portuguès, holandès, polonès, rus o àrab, entre altres.  De moment portem referenciats més de 1.000 vídeos especialitzats en la matèria. 

La nostra idea consisteix en compartir aquest recurs de forma lliure amb tots els professionals, estudiants o experts interessats en la matèria. L'avantatge del sistema és que a mesura que perfiles la recerca (sector, especialització, idioma del vídeo, etc.) es redueix el nombre de referències, cosa que ajuda a no perdre temps buscant lliurement en les diverses plataformes existents (youtube, vimeo ...). A més, també presentem els principals productors de material videogràfic en gestió i polítiques culturals, des d'agències governamentals a universitats o col·lectius professionals.

Esperem ser una eina útil per a la reflexió i anàlisi d'experiències.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada