9 de febr. 2011

Catalunya serà present a la Torre de Llibres de Babel de Buenos Aires



Per Cristina Sanchis Ferrer
Postrau en Gestió i Polítiques Culturals 2010-2011

Catalunya participarà durant el mes de maig en el projecte anomenat “la Torre de Babel de Llibres”, que s’exposarà a Buenos Aires en el marc de les celebracions de la Capital Mundial del Llibre 2011. Aquesta és una distinció que atorga anualment la UNESCO a una ciutat diferent en reconeixement de la seva trajectòria en matèria de promoció del llibre, la lectura i el patrimoni literari. En el cas de la capital argentina, s’han valorat els seus cafès i circuits literaris, l’existència d’importants editorials, així com l’organització d’un festival internacional de literatura i una fira internacional del llibre. Els actes començaran el proper 23 d’abril, Diada de Sant Jordi i Dia Internacional del Llibre, i acabaran el mateix dia de 2012.

La Torre de Babel de Llibres és una creació de l’artista plàstica argentina Marta Minujín i consisteix en una intervenció urbana de 25 metres d’alçada, amb set pisos, que s’ubicarà en un punt estratègic de la ciutat de Buenos Aires. Durant tot el mes en què estarà exposada, els visitants podran pujar als diferents pisos d’aquesta particular torre a través d’unes escales. L’objectiu és que l’estructura tingui entre 20.000 i 30.000 llibres en les diferents llengües dels col·lectius que viuen a la capital argentina, com a mostra de convivència d’una pluralitat de cultures en un espai comú. Quan acabi l’exposició, els llibres passaran a formar part del fons de la Primera Biblioteca Multilingüe de la ciutat de Buenos Aires. Marta Minujín ja havia creat anteriorment obres monumentals en espais públics, com l’Obelisc de Pa Dolç i el Partenó de Llibres, els anys 1979 i 1983 respectivament.

A més de la Generalitat de Catalunya, que contribuirà amb un miler d’obres en català, de moment ja han confirmat la seva participació a la Torre de Babel de Llibres els governs d’Alemanya, Canadà, Corea, França, Grècia, Iran, Israel, Itàlia, Japó, Perú, Polònia, República Txeca i Taiwan. Trobareu més informació sobre les activitats de la Capital Mundial del Llibre 2011 a la pàgina web www.capitaldellibro2011.gob.ar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada